Meghívás gyilkosságra

Meghívás gyilkosságra - Carmen Posadas

Nem vagyok nagy krimiolvasó. Pedig szeretem a rejtélyeket, de a véres, sötét jeleneteket nem. Ezért nem is nagyon olvastam eddig. Agatha Christie teljes életműve hiányzik a portfóliómból. Sherlock Holmes-t olvastam még üde fiatalságomban, az elég is volt. Eddig. A mostanában ovlasott könyvekben is kerestem a rejtélyeket, a titkokat, s rájöttem lehet meg kellene próbálkoznom a krimik olvasásásával. No a legenyhébbeket választottam ki, amiben van rejtély, de nem fröcsög a vértől. Így esett választásom a spanyol krimik egyik női Írójára, Carmen Posadas női krimijére. Nem csalódtam benne.

Kellemes, hajós! történet, a szereplők változatosak, s a rejtély rejtély a végéig. Kezdetnek nem rossz. Nagy elődjét, Agatha Christie-t is számos alkalommal idézik, de ez sem zavaró, főleg mert ami a történet megértéséhez szükséges azt leírják. Pár fonalat azért félbehagyott, persze nem volt szükséges a regény végéhez, inkább csak kíváncsi lettem volna jobban azoknak a dolgoknak a kibontására, amikor valakinek a szemében lát valamit, de mit, s miért. De erre a regényre ennyi is elég volt. 

Jót fejtörősködtem, azt hiszem az írónő másik regényét is elolvasom, főleg, ha ilyen nőiesebb krimi lesz. S mivel első ilyen élményem mostanában az "igazi" krimi birodalmában, így sokkal meghatározobb, mintha már sokadikként olvastam volna.